T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / BAĞCILAR - KOCARAGIPPAŞA ORTAOKULU

Benzer Sorun Benzer Çözüm (7.Hafta)

Konu anlatımı ve soru çözümleri içeren videodan konuyu tekrar edebilirsiniz.

 

 

Benzer Sorunlar Benzer Çözümler

Günlük yaşantımızda çeşitli problemlerle karşılaşırız. Bu problemlerin bazılarını yakından incelediğimizde aslında çözüm yollarının çok da zor olmadığını görürüz. Dahası bu basit problemler için bulduğumuz çözümleri benzer özellikler taşıyan ve daha karmaşık gözüken problemler için de kullanabiliriz. Şimdi sizinle bu şekilde bir çalışma yapacağız.

 

Okulumuzda bulunan dilek ve şikâyet kutusuna atılan mektuplar incelenmiş ve kantinin teneffüslerde çok kalabalık olması ile ilgili şikayetlerin arttığı gözlenmiştir. Kantindeki yoğunluğun sebepleri incelendiğinde şu sonuçlara varılmıştır;

1-Kantin teneffüslerde tüm öğrenciler tarafından aynı anda kullanılmaktadır.

2-Kantinde üç görevli ve bir ödeme noktası vardır.

3-En büyük zaman kaybı para ödemesi ve para üstü alınması sırasında yaşanmaktadır. Sizlerden kantindeki yoğunluğun azaltılması ile ilgili çözüm önerileri istenmektedir. Lütfen bulduğunuz çözümleri yazınız.

27-03-202227-03-2022

 

Kaynak: https://semravural.wordpress.com/2021/03/27/6-2-7-benzer-sorun-benzer-cozum/

 

 

Genelleme: Bir probleme ait çözümü benzer özelliklere sahip farklı problemlerin çözümünde kullanılabilecek ortak bir yöntem bulmak.

                                       

 

Haydi Mandala Çizelim Çalışma Kağıdı

Mandala kökeni çok eski zamana dayanan bir çizim ve boyama tekniğidir. Mandala doğu dillerinde 'enerjiyi tutan kap' anlamına gelmektedir. Bizim kültürümüzde ise mandala örneklerine dantel desenlerinde ve çini boyama sanatında rastlayabiliriz. Mandala çizimi daire şeklinde yapılır. Bir dairenin merkezinden başlayarak kullanmak istediğiniz çeşitli şekilleri simetrik ve uyumlu olarak, tekrarlı bir biçimde çizerek mandala desenleri oluşturabilirsiniz.

27-03-2022

 

Mandala Çizelim 1. Program

Mandala Çizelim 2. Program

 

 

 

Şimdi Biraz Matematik Çalışma Kağıdı

Öncelikle şunu belirtmeliyim ki zorlu matematik problemleri ile uğraşmayacağız. Çözümleri, verilen problemlere benzer, en özgün problemi üretmeye çalışacağız. Gördüğünüz gibi, A sütununda yer alan problemlerin çözümü C sütununda verilmiştir. Problemlerin sadece kelimelerini değiştirerek de yeni problemler üretmeniz mümkün. Ancak en eğlenceli, en ilginç ve en komik problemleri üretmek temel hedefimiz

27-03-202227-03-2022

 

 Kaynak: https://blogkod.com/6-siniflar-2-donem-7-hafta-benzer-sorun-benzer-cozum/

 

 

 

Sayıların Şifresi Çalışma Kağıdı

 

Kalıp Cümle:

"İlk/Önceki sayının ... katının ... fazlası/eksiği." Bu gördüğünüz cümle bir sayı örüntüsü oluşturmak üzere hazırlanmış bir kural cümlesidir. Şimdi bu kural cümlesini kullanarak çeşitli sayılar elde edeceğiz. Ama sayılarımı oluşturmadan önce başlangıç sayısına ve kuralına karar vermeliyim. Başlangıç sayım 2, kuralım da " önceki sayının 3 katının 2 eksiği." olsun. Bu durumda sayı dizimin ilk beş sayısı şu şekilde olacaktır:

 

Örüntü:

2 -> 4 -> 10 -> 28 -> 82

 

Örnek Soru:

Sayı dizisinin ilk 5 terimi aşağıdaki gibiyse kuralımız nedir?

6 -> 11 -> 21 -> 41 -> 81

 

Cevap:

İlk terimimiz 6 olduğuna göre ikinci terim olan 11 ile ilişkisini çözdüğümüzde cevabı bulacağız. 11 sayısı 6'nın iki katının 1 eksiğidir. Bu durumda kuralımız; Sayının 2 katının 1 eksiği.

 

 

 

 

Ders Sunusu ve Materyaller için tıklayınız 

 

 

 

Konu Etkinlikleri

 

 

Little Dot Adventure

 27-03-2022

 

 

 

Silent Teacher

27-03-2022

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 27.03.2022 - Güncelleme: 10.03.2024 20:50 - Görüntülenme: 2856
  Beğen | 7  kişi beğendi