T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / BAĞCILAR - KOCARAGIPPAŞA ORTAOKULU

KOCARAGIPPAŞA ORTAOKULU

Telefon
0212 429 43 43
Belgegeçer
WEB
https://krportaokul.meb.k12.tr
Adres
Kemalpaşa Mah. 1954 Sk. No4 Bağcılar/İstanbul
Vizyon
VİZYONUMUZ Bilim ve teknolojideki gelişmeleri takip ederek, verdiğimiz eğitimin kalitesini gelişmiş ülke standartlarına yükseltip, ülkemizin sosyal-kültürel ve ekonomik alanda kalkınmasını gerçekleştirecek bireyler yetiştirmede; her zaman bir adım önde ilkesiyle, ulusal ve uluslar arası alanda başarıları ile bilinen, örnek alınan, tercih ve takdir edilen, eğitim, bilim, kültür ve sanat merkezi olmaktır.
Misyon
MİSYONUMUZ Okulumuza yasa ile verilen görevler doğrultusunda, zorunlu eğitim çağındaki çocuklarımıza, temel bilgi, beceri ve davranışı kazandırıp, onların ilgi ve yeteneklerine göre hayata ve üst öğrenime hazırlanmalarını, Cumhuriyetimizin temel değerlerini, milli ve manevi değerlerimiz ile evrensel insani değerleri özümsemelerini, sürekli gelişmeyi ve öğrenmeyi ilke edinmelerini, eleştirel ve üretici düşünme becerisini kazanmalarını sağlamaktır.
Başarılar
2020-2021 Eğitim-Öğretim yılı içerisinde 1 öğrencimiz Tosya Fen Lisesi, 1 öğrencimiz Çemberlitaş Anadolu Lisesine, 1 öğrencimiz Mehmet Niyazi Altuğ Anadolu Lisesine, 1 öğrencimiz Ergün Öner- Mehmet Öner Anadolu Lisesine, 2 öğrencimiz Dede Korkut Anadolu Lisesine, 7 öğrencimiz Bakırköy Anadolu Lisesine gitmeye hak kazanmıştır. 2014-2015 eğitim-öğretim yılı içerisinde Bağcılar İlçesinde gerçekleştirilen Bilgi Yarışmasında Okulumuz katılan okullar arasında 2. olmuştur. 2014-2015 eğitim- öğretim yılı içerisinde 4006 TÜBİTAK Bilim Şenliği okulumuzda gerçekleştirilmiştir. Bununla birlikte aynı yıl içerisinde 1 öğrencimiz özel fen lisesine, 46 öğrencimiz Anadolu lisesine, 16 öğrencimiz Çok Programlı Anadolu lisesine, 10 öğrencimiz Temel liselere,1 öğrencimiz Anadolu Sağlık Meslek lisesine, 74 öğrencimiz Anadolu imam hatip lisesine, 216 öğrencimiz ise Anadolu Meslek ve Teknik liselere gitmeye hak kazanmıştır. Öğrencilerimiz Güreş ve Judo branşlarında yarışmalarda başarı göstermiş. Toplamda 16 madalya kazanmıştır. Uluslararası Turnuvada Güreş branşında 1 gümüş madalya, Bağcılar Şampiyonası Güreş branşında 2 altın madalya,Bağcılar Şampiyonası Güreş branşında 4 bronz madalya,Bağcılar Şampiyonası Güreş branşında 2 de madalya, İstanbul Şampiyonası Judo branşında 1 adet altın madalya, İstanbul Şampiyonası Judo branşında 2 gümüş madalya, İstanbul Şampiyona Judo branşında 4 bronz madalya kazanmıştır.
Öğretmen :76
Öğrenci :1645
Derslik :22
Konferans Salonu :1
Biyoloji Laboratuvarı :1
Kütüphane Kitap Sayısı :2078
Öğretim Şekli :İKİLİ ÖĞRETİM
Saatler
07:45 - 12:45 13:00 - 18:00
Isınma
DOĞALGAZ
Bağlantı
Fatih Projesi Fiber İnternet
Yabancı Dil
İNGİLİZCE
Ulaşım
BAKIRKÖY YÖNÜNDEN GELEN YAVUZ-FEVZİÇAKMAK DOLMUŞLARINA BININIZ.OKUL ÖNÜNDEN GEÇMEKTEDİR.
Servis Bilgisi
Yerleşim Yeri
BAĞCILAR KEMALPAŞA MAH.1954 SK. NO:24
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
BAĞCILAR MEYDANINA 3 KM UZAKLIKTADIR.
Kontenjan Bilgileri
Sportif Etkinlikler
5. ve 6. Sınıf Kız basketbol takımları, 5. ve 6. Sınıf Erkek basketbol takımları, 5. ve 6. Sınıf Voleybol takımları, 5. ve 6. Sınıf Okul futbol takımı, 7. ve 8. Sınıf Kız basketbol, 7. ve 8. Sınıf Erkek basketbol takımları, 7. ve 8. Sınıf okul futbol takımlarımız bulunmaktadır. Düzen alıştırmaları, emel jimnastik hareketleri, fiziksel uygunluk aktiviteleri
Bilimsel Etkinlikler
Proje Çalışmaları
Yazdır