Nis

Kocaragıppaşa Ortaokulu olarak düzenlediğimiz söyleşi ve imza günü etkinliğimize öğrenci ve velilerimizi bekliyoruz.

Nis

OKULUMUZ OKUL AİLE BİRLİĞİ MART-NİSAN 2024 TARİHLERİ ARASI  GELİR GİDER DURUMLARINI GÖSTEREN TABLO

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından 21 Nisan 2024 Pazar günü uygulanacak olan 2024 Bursluluk Sınavı (İOKBS) başvuruları 13 Şubat – 1 Mart tarihleri arasında11.00-13.30 ile 14.00-16.00 saatleri arasında okulumuz müdürlüğünde gerçekleştirilecektir.

Başvurularda dikkat edilmesigereken hususlar ve başvuru şartları aşağıda ifade edilmiş olup başvuru yapacak olan velilerimizin dikkatle okumaları rica olunur.

OKULUMUZ OKUL AİLE BİRLİĞİ 1.08.2023-31.01.2024 TARİHLERİ ARASI

GELİR GİDER DURUMLARINI GÖSTEREN TABLO

Değerli Velimiz;

Milli Eğitim Bakanlığımız 2023/2024 Eğitim Öğretim Yılından başlamak üzere bir dizi yenilikler yapmaya başlamıştır.

Bu kapsamda öncelikle Merkezi ve okul bünyesinde yapılacak olan sınav sisteminde yenilikler başlatmıştır. İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinde güncelleme yapılmış ve Ortak Sınavlar ile ilgili Yönerge yayınlanmıştır.

Söz konusu değişiklikler kapsamında:

• Öğrencilerin okula telefon – akıllı saat vb. kayıt edici özelliği olan cihazlarla gelmesi yasaklanmış olup, aksine hareket eden öğrencilerle ilgili disiplin işlemleri getirilmiştir.
  • Veliler ile öğretmenlerin görüşmeleri “VELİ GÖRÜŞME SAATLERİ” planlaması içinde yapılacaktır.
  • Yabancı şahısların okula satış vb. amaçlı girmesi yasaklanmıştır.
  • Öğrenci devamsızlık ve izin işlemlerinde sürelerde güncelleme yapılmıştır.
  • Öğrencilerin sınıf geçme kriterlerinde, not ve devamsızlık sınırlarında güncelleme ve sınırlama yapılmıştır.
  • Okul kayıt ve sınıf belirleme işlemlerinde kriterler güncellenmiştir.
  • Yazılı ve uygulama sınavlarında değişiklikler yapılmıştır.
  • Ders geçme notlarında sınırlar getirilmiştir.

ÖRNEK SORU KİTAPÇIKLARI YAYIMLANDI!