Okul Müdürümüz Ömer AKKAYA'nın Yeni Eğitim ve Öğretim Yılı Mesajı

Nis

Bağcılar Rehberlik ve Araştırma Merkezinin isleyişi, velilerin nasıl başvuru yaptığı, raporların nasıl çıktığı, öğrenci yönlendirmeleri nasıl yapılacağı vb. konularda öğretmenlerimize Bağcılar Rehberlik ve Araştırma Merkezi yetkililerince bilgi verildi.

Nis

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu 7 Nisan 2016 tarihinde yürürlüğe girmiştir. Kanunun yürürlüğe girmesi, ülkemizde kişisel verilerin korunması alanında yeni bir dönemin başlamasına neden olmuştur. 1 Eylül 2018 tarihli ve 30522 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan MEB Eğitim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliğinde yapılan düzenleme ile "Kişisel Verileri Koruma Kulübü" kurulması ve 7 Nisan gününün "Kişisel Verileri Koruma Günü" olarak kutlanması kararlaştırılmıştır.

Kişisel Verileri Koruma günü etkinlikleri kapsamında Okulumuz Bilişim Teknolojileri Zümresi tarafından öğrencilerde farkındalık oluşturarak onların Kişisel Verileri Koruma anlamında daha bilinçli hale gelmeleri açısından pano hazırlanmıştır.

Kocaragıppaşa Ortaokulu İletişim

Bağcılar Rehberlik ve Araştırma Merkezi İletişim

Tem

20 Haziran'da yapılmış olan LGS sonucu açıklandı. Aşağıdaki linkten sonuç ekranına ulaşabilirsiniz.

May

Türkiye'nin dijital eğitim platformu EBA koronavirüs tedbirleriyle başlayan uzaktan eğitim süreciyle dünyanın en çok tıklanan eğitim portalları arasında yerini alırken Millî Eğitim Bakanlığı uzmanları, yoğun talebi en iyi şekilde karşılayabilmek adına sistem altyapısını güçlendirmeye devam ediyor. Uzaktan eğitimde sıkça sorulan soruların anlık olarak cevaplanabilmesi için Türk mühendisler tarafından geliştirilen yapay zekaya sahip "EBA Asistan" hizmete sunuldu.

Değerli Velilerimiz,

MEB Din Öğretimi Genel Müdürlüğümüz'e ait YouTube kanal'ına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

Sizlerden istirhamımız, kanalı takip etmeniz..

Teşekkür ediyor, Evlerinize hayatı sığdırdığımız bu zorlu süreçte size  kolaylıklar diliyoruz.

Nis

Bakanlığımızca yeni tip koronavirüsün öğrenciler, gençler ve aileler üzerinde yarattığı kaygı ve travmatik etkileri azaltmak amacıyla 81 ilde "Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Bilgilendirme Hattı" çağrı merkezi kuruldu.

Mrt

Ortaokul 5 - 6 - 7 ve 8. Sınıfların Ders Programı tarih ve saatleri aşağıdaki görselde yer almaktadır.

TRT EBA TV üzerinden yayınlanacak derslerin süreleri 20'şer dakika olup, her dersin sonunda 10 dakikalık Etkinlik Kuşağı yer alacaktır.

Mrt